Bild
Nästa artikel
Frågeställaren äger en sex år gammal, ej vinterkörd Ford Mondeo och undrar vilken rostskyddsbehandling som rekommenderas.

Bilfrågan: Bästa rostskyddet?

Bilfrågan

”Vad är den bästa rostskyddsbehandlingen för en sex år gammal Ford Mondeo kombi?” Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag äger en sex år gammal Ford Mondeo kombi som inte har körts på vintern – jag är enda ägare. Nu har bilen gått 3 500 mil och jag funderar på rostskyddet. Vad är den bästa rostskyddsbehandlingen för bilen? 
AN
 
Svar:
Din modell av Ford Mondeo fick extra behandling innan den såldes i Sverige. Men kvaliteten på rostskyddet bedömdes av Vi Bilägares expert som tämligen ojämn och fick en trea på den femgradiga skalan. Om bilen aldrig körts på vintern har den sannolikt inte börjat rosta. Tänker du börja köra på vintern och behålla bilen länge är det därför en god idé att redan nu förstärka fabrikens skydd med en extra behandling med beprövade produkter (exempelvis Tectyl eller Dinitrol) hos en professionell rostskyddsfirma.
Marianne Sterner, Vi Bilägare
 
Diskutera: Vad tycker du om svaret?

Kommentarer

#1
2017-06-19 09:31

Hur många tusen år hade han tänkt att behålla bilen? Körs den inte på vintern finns det ju inget salt att oroa sig för. De flesta bilar idag är så pass väl skyddade att om klimatet är torrt och inte salt så håller de väldigt länge.

#2
2017-06-19 21:54

Rostskyddsbehandla som Marianne beskriver så håller bilen i minst 30 år, även med vinterkörning. Har man möjlighet skall man skölja bort saltvattnet efter varje resa. Med en simpel vattenkanna från halva bilen och nedåt. Det gör underverk för lacken med sina stenskott.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.