Bild
Nästa artikel

Bilfrågan: Är S80 rymligare än S60?

Bilfrågan

Är Volvo S80 rymligare än Volvo S60 när de gäller att ta sig in och ut ur bilen? Funderar på att byta till en begagnad S80 från ett annat bilmärke.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Är Volvo S80 rymligare än Volvo S60 när de gäller att ta sig in och ut ur bilen? Funderar på att byta till en begagnad S80 från ett annat bilmärke.

Markus

Svar:
S80 är ju en större bil, någon centimeter högre och över två decimeter längre än S60. Men de utökade måtten märks främst i baksätet och lastutrymmet. Framdörrarna och benutrymmet i framsätet är lika stora på båda modellerna.

Marianne Sterner, Vi Bilägare

Diskutera: Föredrar du en bil med högre insteg?

Kommentarer

#2
2015-10-06 11:00

Klart man föredrar det! Och då är ju inte varken S-60 eller S-80 några "höjdare" att kliva ur och i om man föredrar ett bekvämt insteg till bilen.

Jag har också en bekanta med både S60 och S80 och ingen av dem är speciellt nöjda med sina bilar inte heller med Xc70 de har som fått bogseras ett otal ggr till verkstad när bilarna bara stannat. Och ja, för dessa blir det inte någon Volvo igen. Vad ska man dra för slutsats då av detta.........?

#3
2015-10-06 11:09

(Redigerat/Hackenbush)
Jag är definitivt ingen Volvoälskare utan bytt märke i stort sett vid varje bilbyte även om jag återkommit till vissa märken vid ett par tillfällen med några års mellanrum, men att försöka dra slutsatser som du gör är helt galet...
På företaget jag jobbar för kör alla som har tjänstebil Volvo sen ett par år tillbaks pga. ledningsbeslut, och alla kör mycket bil, mellan 3-7000 mil per år och alla lovordar komforten i först hand samt att bilarna bara rullar på utan strul, vad jag vet så har ingen av mina kollegor behövt lämna bilen för annat än vanlig service eller reparation orsakad av yttre omständigheter, (parkeringsskador el. likn.)

Sen vad gäller frågeställarens fråga angående insteget i S80 så vet jag inte om han syftar på första eller andra generationen, men min egen upplevelse är att andra generationen har ett smidigare insteg.

Sen självklart föredrar man bil med högre insteg, jag har fortfarande barn jag spänner fast i baksätet och även där är det härligt kunna sträcka sig in och spänna fast istället för att samtidigt böja sig in och ner......sparar mycket rygg!

#4
2015-10-06 11:20

Henrik.

Det är inte jag som hatar (starkt uttryck)och inte de som äger dessa Volvos heller, men de är inte direkt nöjda med bilarna, det var poängen liksom. En del är nöjda andra inte som man kan se här i spalten......men att de skulle vara bekväma att kliva i och ur, nej det är ingen såpass lågbyggd bil som dessa är. Jämfört med bilar som är lite högre gör stor skillnad.
Och, jo ja jag varierar mig mellan olika bilmärken hela tiden för att få erfarenhet av olika märken, de mest bekymmersfria hittills är japanska med Toyota/Lexus i spetsen genom åren, just nu kör jag en Mazda Cx-3, peppar peppar........

#5
2015-10-06 11:38

Så humor med glimt i ögat var inte uppskattat här....ok...

Självklart är inte en lågbyggd bil lika bekväm i insteget som en lätt förhöjd modell, men nu var frågeställarens undran om S80 var bekvämare än S60, dvs. två lågbyggda.......och då är S80 utan tvekan den lättare av de två att kliva i och ur, och enligt min mening är generation 2 av S80 bättre än generation 1 i det avseendet.

Håller fullt med dig i övrigt Shogun att en lätt höjd är smidigare, kör Volvo XC70 själv och anser den vara perfekt för min kropp iaf.

Vad gäller bekymmersfritt är och har Japanerna alltid varit bra över lag. Där har koreanerna mer att lära. En stor del av vår teknikerkår kör Hyundai i30 och i40 till vardags och det är bilar som verkligen har strulat enormt mycket.

#6
2015-10-06 12:08

Henrik, det du tycker är humor kan vara stötande för mottagaren. Uppenbar humor är ok annars. Ironisk humor kan vara svårttolkat i skriven form.

#7
2015-10-06 12:32

Point taken....

Jag tyckte personligen det var så uppenbart skrivet med glimt i ögat och inte som personligt påhopp....men jag tar det till mig!

#8
2015-10-06 13:46

Varför skriva till ViB och fråga? Åk till en handlare som har Volvo och testa själv.

#9
2015-10-07 19:10

De är då värst va alla har svårt att kliva i och ur bilarna nuförtiden, de snackas lågbyggda och högbyggda , morsan är 88 år hon har vissa problem med i och ursteget i min normalbyggda bil men så är hon 88 år också !!!!!

#10
2018-02-26 13:38

Hej,jag har en S80 T6 2010,den bästa bil jag haft,bekväm , tyst, en härlig motor,fyrhjulsdrift,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.